Travel: waarom toch die camping?

Naamloos-6

Je bent jong, je gaat op vakantie.. en wij gaan naar een camping. Tsja, sommigen van jullie vragen zich waarschijnlijk af: ‘waarom toch die camping? Waarom geen luxe vakantie, lekker all-inclusive naar Griekenland?’. Non non, lieve mensen. Dennis en ik houden van het campingleven (als ik even voor hem mag spreken) en doen dan ook niets liever dan op vakantie gaan op een camping.

Van jongs af aan kamperen wij al. Ik ging vroeger in een tent kamperen die al op de camping stond, daarna hadden wij een vouwwagen en niet veel later kwam daar de caravan. Dennis ging ooit ook naar zo’n tent die al op de camping stond, en al snel daarna met de caravan. Wij weten niet anders. Natuurlijk zijn wel ook wel eens naar een all-inclusive vakantie geweest (Mallorca, Turkije..), maar voor ons geldt: in de zomervakantie gaan wij naar de camping.

Wij hebben vier jaar geleden een tent gekocht, en daar hebben wij geen dag spijt van gehad. Binnen een mum van tijd staat hij op zijn plaats, ruimen wij onze spulletjes in en kan de vakantie beginnen. We hebben een grote tent, met twee slaapcabines waar je genoeg ruimte hebt om te gaan staan. Dit jaar hebben we gekozen voor een kleine koelkast op stroom, waar genoeg in past voor twee personen en er staat een kastje in waar ons bestek en verdere benodigdheden in staan.

Een camping betekent voor ons: gaan en staan waar je maar wilt. Overdag naar de leukste strandjes toe gaan om heerlijk te genieten van de zon, de blauwe zee en het zandstrand. In de middag smikkelen van tapas aan de boulevard en een lekker drankje erbij. Om vervolgens ’s middags thuis te komen van een heerlijke middag zon en in de schaduw verder te genieten van een boek, een biertje en een paar chippies. Lekker op je gemak douchen, en optutten voor de avond. Natuurlijk moet je wel geluk hebben met het sanitair op de camping. Wij hebben heel schoon sanitair, en een lekkere harde straal onder de douche. Met een wc-rol naar de toilet? Dat is verleden tijd, echt 1999, er hangt tegenwoordig gewoon wc-papier op het toilet. Gewoon zacht hoor, echt geen krantenpapier.

’s Avonds is het tijd voor een lekkere barbecue, met heerlijk eten uit de fijne, grote supermarkten hier in Spanje. Of het is tijd voor één van de leuke restaurantjes in de omgeving. Eergisteravond gingen wij naar l’Estartit, een leuke havenstad waar we heerlijk hebben gegeten. Voor het eten even de winkeltjes hebben bekeken en rond een uurtje of half negen bij een restaurantje belandde. Hier hebben we twee jaar geleden ook gegeten, en omdat het toen ook zo leuk was, gingen wij daar nu weer heen. Genoten van het uitzicht en het eten!

Naamloos-4

Uitzicht vanaf de plek waar we hebben gegeten.

Naamloos-5

Bruine Dennis, wat wordt hij toch altijd bruin.. We zijn nu echt duo penotti..

Naamloos-6

Onder het genot van een glaasje cava.

Naamloos-7

Bij l’Arquets hebben ze echt de heerlijkste salades vooraf, en als hoofd hebben ze de heerlijkste pizza’s!

Naamloos-8

Caprese salade

Naamloos-9

De haven by night..

X Malou

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s