Food: Koude pasta carbonara salade

IMG_0561kopie
Ik hou van de AH Allerhande. Ook deze pasta stond daarin en omdat ik nog groene asperges over had, wilde ik deze in nog een lekker recept gebruiken. Mijn oog viel op deze heerlijke pastasalade voor op een warme zomerse dag. Aan deze salade heb ik bijna niets veranderd, en dat betekent dat hij bijna zo uit de Allerhande komt. Ach, beter goed gestolen dan slecht bedacht!

Dennis en ik zijn dol op pasta, en we moeten soms uitkijken dat we het niet te vaak eten. Volgens Denn kunnen we het niet vaak genoeg eten, maar als we echt alleen nog maar pasta eten dan worden mijn billen wel iets te rond. Maar zo’n twee keer in de week eten wij zeker pasta! Dit is een lekkere frisse salade, en hoewel hij carbonara heet, zit er helemaal geen ei in! Wat wel?

Ingredienten voor twee personen:

  • Farfalle pasta
  • 100 gram gerookte spek
  • 5/6 asperges
  • Artisjok harten
  • 4 eetlepels aioli
  • Citroen
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • Zonnebloemolie

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voor twee personen kun je twee koffiekopjes pasta vullen, dit is meestal wel genoeg. Twijfel je? Doe dan altijd iets meer, want als je wat overhoudt, is het de volgende dag ook nog lekker! Boen de citroen goed schoon, rasp de buitenkant en pers een halve citroen. Doe het rasp en het citroensap in een kommetje, voeg daar de vier eetlepels aioli aan toe. Wanneer de pasta gekookt is, voeg je de saus toe aan de pasta en roer je het goed om. De groene asperges hoef je niet meer te schillen, alleen het achterste kontje moet je nog verwijderen. Breek het kontje eraf, zodat je precies weet dat er genoeg vanaf gaat. Het stukje dat ervan afbreekt lijkt op een soort hout en is niet lekker om te eten. Je kunt de groene asperges rauw door de salade doen, maar omdat ze gegrild ook heel erg lekker zijn, heb ik de asperges gegrild in de grillpan en eerst gemarineerd in de olie met peper en zout. Grill de stukjes aan beide kanten twee minuten.

IMG_0555kopie

De spek bak je in de koekenpan zonder olie of boter. Bak steeds vier reepjes tegelijk en laat ze goudbruin worden aan beide kanten. Als je ze uit de pan haalt, kun je ze op een bord met keukenrolpapier leggen. Daarop kunnen de plakjes uitdruppelen en loopt het overtollige vet in het keukenrolpapier.

IMG_0556kopie

Ik kocht artisjok harten uit een potje. Deze waren ook al gesneden, lekker makkelijk! Als ze nog niet gesneden zijn, kun je ze in vieren snijden. Artisjok is overigens ook heel lekker als hij vers is, en ook op de zelfgemaakte pizza!

IMG_0559kopie

Vervolgens gooi je alles bij elkaar in een grote schaal en roer je het nog een aantal keer door, zodat alles goed is verdeeld. Je kunt parmezaanse kaas toevoegen en eventueel pijnboompitjes. Die pijnboompitjes was ik helaas vergeten, maar is wel erg lekker erbij. Serveer de salade eventueel met nog wat brood en smeersels.

IMG_0568kopie

IMG_0571kopie

Eet smakelijk!

X Malou

Advertenties

Een gedachte over “Food: Koude pasta carbonara salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s