MOVIE: Hartenstraat

Schermafbeelding 2014-03-15 om 00.15.10

Dat Sanne Vogel goed kon acteren, dat wisten we inmiddels wel. Dat ze een heerlijke nuchtere vrouw is, daar was ik door Expeditie Robinson ook al achtergekomen. Maar dat ze kon regisseren? Daar kwam ik afgelopen vrijdag achter. Sanne Vogel heeft een heerlijke nuchtere, romantische zwijmel film op de schermen neergezet. Een echte aanrader!

De cast van de film is geweldig, en ook aan de locatie hoeft helemaal niets veranderd te worden. De film speelt zich af in hartje centrum in Amsterdam, en de leukste plek waar je kunt winkelen: de negen straatjes. Een van de negen straatjes heet de Hartenstraat en hoe kan het ook anders dat de film daar naar vernoemd is.

De film is een weerspiegeling van het leven in het nu, 2014. In de film komen bekende scènes voor die we in het dagelijks leven ook allemaal voorbij zien komen: geaccepteerde homo’s, gescheiden ouders, super gezonde sappen en internetdaten.

Saartje, gespeeld door Nadia Koetje, woont samen met haar vader in de Hartenstraat boven de Traiteur van haar vader. Daan, de vader van Saartje, gespeeld door Marwan Kenzari, heeft dus een eigen Traiteur en verkoopt super gezonde maaltijden van de beste kwaliteit. De moeder en vader van Saartje zijn gescheiden en geregeld wrijft Saartje er dan ook bij haar vader in dat ze het jammer vindt dat zij niet meer bij elkaar zijn.

Saartje heeft een spreekbeurt op school en zij doet het over Zwanen. Ze weet van zwanen dat zij altijd samen zijn, en dat zij hun hele leven niet meer van elkaar gaan scheiden. Zwanen beschermen elkaar, en niet alleen elkaar maar ook hun kinderen heel erg goed. Het liefst zou Saartje willen dat haar vader weer verliefd op iemand wordt, en gaat trouwen met iemand waar hij nooit meer van gaat scheiden.

Ondertussen wordt er in de Hartenstraat ook een nieuwe winkel geopend door modekoningin Katje, gespeeld door Bracha van Doesburgh, genaamd Neuf. Katje is een ijzige modekoningin waar Daan niets van moet weten. In alle zaken zijn zij tegenovergesteld en zijn het ook nooit over iets met elkaar eens.

Daan raakt aan het internetdaten en het loopt allemaal niet voorspoedig. Katje weet dat Daan op het internet aan het chatten is en maakt onder de naam TheGirlNextDoor een account aan om met Daan te kunnen chatten. Daan wordt verliefd op de vrouw aan de andere kant van zijn telefoon en zij besluiten af te spreken. Iets wat Daan niet had verwacht, of gehoopt, wordt werkelijkheid: Katje is thegirlnextdoor. Wat er daarna nog allemaal gebeurt? Dat mag je zelf gaan bewonderen in de bioscoop!

Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.15 Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.07 Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.22 Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.33 Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.45 Schermafbeelding 2014-03-16 om 19.27.53

Deze Nederlandstige film is een echte aanrader (en dat zeg ik niet snel over Nederlands films..). Bedankt Sanne voor de romantische, maar toch nuchtere zwijmelfilm. Ik heb genoten.

X Malou

Je kunt mij volgen op: instagramtwitter en facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s