FASHION: Triptiek 2014 @ Amsterdam Roest

20140205-221530.jpg
Afgelopen woensdagavond 5 februari was het dan zo ver voor de tweedejaars studenten van het AMFI. Na tweeënhalve week zwoegen mochten zij dan eindelijk hun concept laten zien, de 3D presentatie en niet te vergeten de collectie op de catwalk. 250 studenten hebben in 10 groepen keihard gewerkt aan hun project en dat ging niet zonder slag of stoot.

De locatie was perfect, Amsterdam Roest, en pal naast het station. Ook over het eten was goed nagedacht, en voor vijf euro had je een heerlijk bordje met eten dat ter plekke werd gemaakt door Simon Lodewijk (aanrader!!). In de loods waren tien 3D presentaties opgesteld die door de studenten zelf was bedacht en uitgevoerd. Hier een impressie:

Naamloos-3

Naamloos-2

Naamloos-1

Iedere groep kreeg een eigen provincie toegewezen en hun collectie moest op die typische provincie gericht zijn en dan anno 2020. Het moest experimenterend zijn met de eigenschappen van de provincies. Zo had de brand Suf de provincie Limburg geïnterpreteerd als suf, omdat we daar in 2020 behoefte aan zouden hebben. De brand Kompot had gekozen voor ‘wie wat bewaard die heeft wat’ en moest de provincies Groningen en Drenthe uitstralen. Dit was mooi terug te zien in de kleding en die 3D presentatie, waar in de potjes streekproducten waren ‘geconserveerd’.

De modellen die op de catwalk liepen waren goed. Ik herkende een gozer, die heeft ooit meegaan aan het televisie programma The Face. Zie hier een impressie van de kledingstukken op de catwalk:

Naamloos-5

Naamloos-6

Naamloos-4

Ik vond het een geslaagde avond en kijk nu al uit naar een volgende show!
X Malou

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s